جان‌باختن ۷۵  نفر در حوادث شهری مشهد طی هشت ماه گذشته از ابتدای ۱۴۰۳ راهنمای تشخیص پنیر سالم و باکیفیت از نظر سازمان غذا و دارو صفرتاصد تشخیص و درمان اچ‌آی‌وی منحصراً در مراکز بهداشتی و درمانی انجام می‌شود اولویت‌های جدید حج ۱۴۰۴ فراخوانده شدند آتش‌سوزی نمای یک هتل در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد (دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری عاملان ۱۰۸ فقره سرقت رایانه خودرو در مشهد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری عاملان ۱۰۸ سرقت رایانه خودرو در مشهد توزیع بیش از ۳ میلیون قوطی شیرخشک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آیا دارو گران می‌شود؟ شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان | یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند مشهد دومین مرکز پیوند قلب مصنوعی در کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از سه‌شنبه احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری چه زمانی صادر می‌شود؟ سقوط مینی‌بوس در اتوبان شهید خرازی تهران با ۱۸ مصدوم (۱۲ آذر ۱۴۰۳) گازگرفتگی مرد میانسال در خیابان دعبل خزایی مشهد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) روند افزایشی شیوع «آنفلوانزا» در کشور زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق روستائیان اعلام شد کمبود نقدینگی، علت چالش‌های دارویی کشور است زندگی ماشینی و کم‌تحرکی عامل ابتلا به کبدچرب است  نوزاد مشهدی دچار سوختگی ناشی از انفجار گاز نجات یافت (۱۲ آذر ۱۴۰۳) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: ماده ۹۶ قانون تأمین‌اجتماعی اجرایی شود دادستانی تهران ۲ پرونده ویژه جنایت‌های رژیم صهیونیستی تشکیل داد پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی استان‌ها (۱۲ آذر ۱۴۰۳) وضعیت بیمه خدمات دندانپزشکی در کشور چگونه است؟ چند راهکار ساده برای فیتیله پیچ کردن درد‌های معده آیا روغن خر و روغن خراطین؛ مفید هستند؟ راهکارهای پیشگیری از گاز گرفتگی حمله مسلحانه به آمبولانس در ایرانشهر و شهادت نیروی اورژانس| سه نفر دیگر جان باختند دستگیری ۲ متهم به قتل در نهاوند تصادف شدید کامیون با پراید در کمربند سبز مشهد + جزییات و تصاویر اعترافات هولناک داماد شیشه‌ای درباره قتل پدرزنش اطلاعیه سازمان ملی استاندارد ایران درباره ماکارونی
سرخط خبرها

شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان | یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

  • کد خبر: ۳۰۳۳۳۵
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان | یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از اقدام سازمان بهزیستی برای شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور خبر داد و گفت: از این پیمایش فردا توسط رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی امروز (۱۲ آذر ۱۴۰۳)، با اشاره به روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵ درصد است، اما در ایران کار ارزشمندی را تحت عنوان شیوع شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور به میزان مطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده ایرانی به انجام رساندیم و فردا این پیمایش توسط رئیس جمهور رونمایی می‌شود.

وجود ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور

وی گفت: ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.

وی تاکید کرد: ضمن اینکه معلولان از استعداد‌ها و توانمندی‌های بیشماری برخوردارند و جامعه وظیفه دارد که این استعداد را به ظهور برسانند در عین حال پدیده معلولیت پدیده‌ای چند وجهی است به این معنا که ۲۰۲ هزار نفر از این افراد سالمند، ۷۵ هزار نفر زنان سرپرست خانوار، تعدادی از آنها دچار بیماری‌های اعصاب و روان و بیماری‌های مزمن هستند. این چند وجهی در کنار استعداد بیشمار وظیفه برنامه ریزان را دو چندان می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جامعه دوستدار انسان تصریح کرد: در تمام دنیا امروز شعار جامعه دوستدار انسان به عنوان یک آرمان مطرح است و برای تحقق آن یکی از مولفه‌های اصلی جامعه دوستدار افراد دارای معلولان است. در این راستا نهاد‌ها و سازمان‌ها مکلفند جامعه را برای معلولان دسترس پذیر کنند و نه مناسب‌سازی؛ مناسب‌سازی واژه‌ای متکبرانه‌ای است. گویی که فرض می‌کنیم لطف می‌کنیم که جامعه را دسترس پذیر کنیم این درحالیست که این حق افراد دارای معلولیت است که دسترسی داشتند. باید به معلولان نگاه ویژه‌ای شود تا استعدادهایشان شکوفا شود و نیازهایشان برآورده شود. از همین رو برای معلولان، ساختاری به نام سازمان بهزیستی به وجود می‌آید که بخش عمده خدمات، خدمات به معلولان است. همچنین قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نوشته می‌شود.

وی در این راستا از برگزاری هفتمین جلسه کمیته نظارت بر هماهنگی اجرای قانون پس از تصویب، با حضور معاون اول رییس جمهور در روز چهارشنبه خبر داد.

حسینی با تاکید بر اینکه در کنار ارائه خدمات مختلف، مدعی العموم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستیم، گفت: راهبرد‌ها و سیاست‌های سازمان شامل «اجتماعی سازی سازمان بهزیستی»، «دانش بنیانی تصمیم‌گیری‌ها»، «مشارکت محوری»، «خانواده محوری»، «محله گرایی»، «توانمندسازی»، «پیشگیرانه بودن سیاستها»، «فرصت آفرینی» و «فراگیر و عادلانه سازی خدمات سازمان بهزیستی» است. 

وی با تاکید بر اینکه آن طور که باید و شاید بهزیستی در جامعه شناخته نشده است و مردم تصور دارند بهزیستی فقط به معلولان مستمری می‌دهد، درحالیکه این فقط یکی از اقدامات ماست، بر اجتماعی سازی بهزیستی تاکید کرد.

توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان گفت: قول داده‌ایم تا پایان سال با کمک خیران میزان متقاضیان جهیزیه را به صفر برسانیم. همچنین میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستا‌ها و عشایر از حیث پوشش تامین اجتماعی و بیمه روستاییان و عشایر با ایجاد ۹ هزار پوشش، به صفر رسید و اکنون ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند. 

وجود ۶ میلیون زن سرپرست خانوار

حسینی با اشاره به اینکه ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم، گفت: ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات مددکاری، مستمری و کاریابی و مهارت آموزی دریافت می‌کنند. علاوه بر این به ایجاد ۲۴ هزار فرصت شغلی برای این زنان کمک کردیم که به استقلال آنها کمک می‌کند.

بنا بر اظهارات حسینی، در حوزه زنان سرپرست خانوار، از طریق بیمه تامین اجتماعی، ۴۱ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن مناطق شهری تحت پوشش قرار دارند که در مجموع در حال حاضر ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی بدون آنکه حق بیمه پرداخت کنند، هستند.

افزایش ۴۵ درصدی بودجه توانبخشی

وی در ادامه از حمایت ۲۰۱ هزار دانش‌آموز و دانشجو خبر داد و در عین حال اعلام کرد که امسال ۴۵ درصد بودجه سازمان در بخش فعالیت‌های توانبخشی افزایش یافته است.

وی در همین راستا از اندیکشده سازمان بهزیستی و راه اندازی مجله علمی و پژوهشی به زودی در بهزیستی خبر داد.

حسینی در ادامه به سیاست محله گرایی بهزیستی پرداخت و گفت: این سیاست نیازمند کار تکمیلی و تصحیحی بوده است. در این زمینه طرحی تحت عنوان بهزیست محله در دست تهیه است که به زودی نهایی شده و دوشنبه به شورای عالی سازمان خواهد رفت. در این طرح به دنبال استفاده از ظرفیت محلات شامل مساجد و مدارس و...، افزایش کیفیت خدمات و هستیم.

وی در همین راستا از وجود ۲۰ تا ۲۵ هزار موسسه و مرکز و تشکل غیردولتی خبر داد که از سازمان بهزیستی مجوز گرفته و در محلات فعالند.

وی همچنین گفت: فعالیت‌های cbr، همیار محله و همیار زنان و... داریم و می‌خواهیم این موارد را با استفاده از این ظرفیت‌ها تجمیع کرده و هم به خدماتی که اکنون ارائه می‌شود و هم ارائه نمی‌شود، ضریب نفوذ دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به سیاست مشارکت محوری اشاره کرد و گفت: به دنبال مشارکت محوری از نوع واقعی هستیم و نه از نوع تزئینی و تشریفاتی. در این نوع مشارکت، مشارکت کنندگان در اجرا و تصمیم گیری و نظارت و بهره برداری سهیم شوند. این مشارکت مشارکتی تقاضا محور و نظام‌مند و مستمر است.

حسینی معتقد است که حجم تقاضا و خواسته‌های مردم برای مشارکت در بهزیستی، پشت یک سد تلنبار است. با روزنه‌هایی توانسته‌ایم بخش‌هایی از مشارکت را جلب کنیم و با بستر سازی مشکل ساختار و اعتبار برای ارائه خدمات به جمیعت هدف به طور کلی از بین می‌رود. اگر به این عنصر قوی تکیه کنیم شاهد معجزه خواهیم بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->